6. januar 2013

Lag på lag LO

Når jeg scrapper er det sjelden jeg har en plan før jeg setter meg ned. Det hadde jeg heller ikke før jeg laget denne lille oppskriften på lag-på-lag-LO. Her får dere ihvertfall et lite innblikk i hvordan jeg laget denne LOen. Bilde fant jeg i min oldemors gamle album. Dette albumet er en skatt og jeg har ikke brukt orginalen her.
Her har jeg valgt ut noen ark fra Prima. Jeg er veldig glad i Prima sine produkter fordi de har en fantastisk Vintagestil som jeg er veldig glad i. I tillegg har jeg tatt frem et Craft ark fra Bazzil.Jeg liker collagearkene som er satt sammen av mange små skatter av detaljer. Her kutter jeg ut detaljene fra arkene med skjærebrettet mitt, og gir dem en omgang med Ingvild Bolmes distress verktøy fra Prima på alle kanter.

 Alle slitte kanter for også en omgang med Mix´d Media stempelput fra Donna Salazar desing. Jeg har brukt den som heter Vintage/Retro/Atigueo her. Det er mange ting som gjør at jeg liker disse stempelputene så godt. Selve stempelbeholderen er myk og lett og holde på med. Stempelet tørker sent, og er vannbasert. Dette gjør at man enkelt kan smøre fargen utover etter den er påført, og lager den slitte Looken jeg liker. Man kan også blande den ut med vann.
Også bildet får en omgang med distressverktøyet mitt. Det så plutselig så "nytt" ut etter å ha bli printet ut på nytt. Det kan vi jo ikke ha noe av.
 Også det ene mønsterarket som skal bli bakgrunn har fått gjennomgå med både distressverktøy og mix´d media, før de får noen fotofirkanter på seg.

Alle bitene jeg har kuttet ut fra  collagearket. og jeg legger de i lag oppå hverandre på midten av arket. Når jeg er fornøyd med plasseringen løfter jeg på hver og en og setter de fast med limfirkanter.
eller jeg stifter... Og jeg stifter MYE!
her har jeg også funnet frem litt bølgepapp som jeg har dyttet inn på sidene.
Så er det fram med Gesso, våtservietter og svamp. Jeg klarer ikke bli enig med meg selv om hva jeg liker å påføre Gesso med, men jeg bruker alt fra svamp, ispinner, gamle kredittkort og pensel. Her ville jeg ha lite struktur, da er svamp eller pensel best.


 Så tørker jeg Gessoen med "fønern" min fra Ranger. Jeg er veldig glad i denne, jeg har nemlig ikke tid til å vente på at ting skal tørke, så denne er bare fantastisk!
Jeg har sjelden eller aldri kontroll på sprayinga mi..., så jeg liker å skru av korken på flaskene slik jeg kan splatte med dem i stedet. Jeg liker å bruke flere forskjellige  bruntoner. Her har jeg tatt frem både Glimmermist fra Tattered Angel og Dylusions Ink Spray fra Ranger. Noen av splattene lar jeg tørke uten og gjøre noe med dem, andre tørker jeg litt på med en våtserviett. Så plukker jeg frem litt blomster. Igjen... jeg har sjelden en plan og tar de som passer inn underveis. Igjen er jeg veldig begeistra for Prima sine produkter, og er her er noen av blomstene jeg har lyst til å bruke.
 Bildet limer jeg på med limputer for å få en litt 3D effekt.


Så legger jeg på blomstene, jammen fant jeg noen gamle rester som jeg ikke vet hvor kommer fra også. De får senere perler limt på i midten. Limet jeg bruker heter Tacky Glue, og er noe av det beste flytende limet jeg til nå har vært borti. Absolutt å anbefale!

Her har jeg tatt litt Gesso også på blomstene. Synes det er fint når fargene på blomstene blir tonet litt ned.


Da nærmer jeg meg ferdig... Da er det bare en liten tittel igjen. Jeg bruker mye Thickers fra American Crafts.

Der var også tittelen på.
Så det ferdige resultatet.


3 kommentarer:

 1. Utrolig flott LO og kjempegøy å se den bli til :)
  Herlig lag på lag og virkelig artig å se hvordan du bruker gessoen :)
  Tusen takk for inspirasjon ! :)

  SvarSlett
 2. Kjemepinspirerende - spesielt da jeg ikke er så god på "lag på lag". Takk:)

  SvarSlett
 3. Utrolig flott! Tusen takk for at du deler fremgangsmåten! Tror jeg skal prøve å lage noe liknende i morgen! Herlig med slik inspirasjon!

  Hilde ♥

  SvarSlett